User
Pass
2FA
 
 

[RO] Paladin Protection 5.4.8 PvE Guide

 
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> WoW Freakz - MoP -> Tutorials / guides made by forum users -> Romanian
Show only staff posts
Author Message15232
bnjm

[DRAMA QUEEN]Status: Offline
(since 09-05-2019 09:11)
Joined: 20 Aug 2010
Posts: 1888, Topics: 106
Location: Oradea/Cluj

Reputation: 999.3
Votes: 136

    Battletag: postrow.ID_BATTLE_NET} 
Post Posted: 21-04-2015, 00:09:17 [Valuable post] | Translate post to: ... (Click for more languages)

  De la 4.3.4 la 5.4.8 paladinul sa schimbat foarte mult. Dacă pe Cataclysm paladinul tank era paletă, țin să vă spun că pe acest expansion el se descurcă foarte bine ! Mai jos sunt prezentate schimbările făcute cu fiecare patch lansat de Blizzard.

  Crucial from Cata to MoP (4.3 to 5.0):
  Quote:
  - Talent tree, cooldowns, coefficients, etc completely revamped.
  - You can now store up to 5 HoPo at a time, though you can only use 3 at once
  - Abilities mostly have same names, but do different things. ShoR is biggest example. Read up or be surprised.
  - No more auras
  - Only 1 taunt and it's single target
  - Any piece of plate with STR and no Crit is tanking gear

  Changes from 5.1 to 5.2:
  Quote:
  - Grand Crusader now can proc off Dodge/Parries as well, making Avoidance a respectable stat
  - AoE target cap raised from 10 targets to 20
  - Consecration has a little more base "punch" but scales less well with Vengeance
  - Hand of Purity (level 60 Talent option) got buffed
  - Seal of Righteousness (aka the AoE seal no one ever uses) buffed moderately. Still don't use it.
  - Light's Hammer now also snares enemies damaged by it

  Changes from 5.2 to 5.3:
  Quote:
  - Glyph of Battle Healer nerfed from 30% coefficient to 20%, glyph is still mandatory (unless threat is an issue)
  - ShoR base damage reduction nerfed from 30% to 25%, doesn't really change anything

  Changes from 5.3 to 5.4:
  Quote:
  - Sacred Shield talent nerfed 30%, for general tanking, we're now switching from SS to EF
  - Eternal Flame talent buffed 40%, for general tanking, we're now switching from SS to EF
  - Sanctified Wrath talent buffed, each Judgment during Avenging Wrath now gives 2 HoPo instead of 1. Assuming you're using Eternal Flame, all level 75 talents are pretty close now.
  - Glyph of Battle Healer nerfed again. Now it takes your SoI heals, cuts them by 70%, and then sends them to whoever is the most injured (other than you, it won't heal the paladin using it). I have yet to find a situation where we'd want to use it now.
  - Multiple changes to Vengeance: Vengeance overall cut 20%, Vengeance in AoE situations significantly reduced (see details in Vengeance section), and Vengeance now has a cap based on your Max Health.
  - Grand Crusader changed again, no longer procs at all on CS/HotR, now has 30% chance to proc on successful avoids
  - CS now applies Weakened Blows debuff as well as HotR
  - Not a big point, but there will be no epic gems so don't wait for them.


  Alegerea rasei:
  În tabelul de mai jos aveți starting atributes pt. fiecare clasă:

  Human - pasiva Sword&Mace Specialization, care crește expertise cu 1%
  Dwarf - pasiva Mace Specialization, care crește expertise cu 1%
  Draenei - pasiva Heroic Presence, care crește hit chance cu 1% + Gift of the Naaru (heal) (3 min. CD)
  Blood Elf - activa Arcane Torrent, care dă silence și mana gain (2 min. CD)
  Tauren - activa War Stomp stun (2 min. CD) și pasiva Endurance, care ne dă increas 5% la base health.

   Cea mai bună rasă:

   • Alianță: Draenei
   • Hoardă: Tauren


  Stat Priority:

   Hit (7.5%) > Expertise (15%) > Haste > Mastery > Crit > Parry > Dodge

   • Hit7.5% ( 2550 rating)
   • Expertise soft cap 2550, hard cap 5100.


  Protection Builds:
  Sunt 2 builduri pt. Paladinu Protection care sunt folosite pe MoP: Haste Control build și Mitigation Mastery build.

  • Haste Control build - se bazează pe Haste pt. a avea cooldown-uri cât mai mici. Totodată DPS-ul și Healul pe care îl dă paladinul sunt destul de seminficative.
  • Mitigation Mastery build - se bazează pe Mastery pt. reducerea de physical damage pe care îl primești. Mastery-ul la Paladinul Protection ne dă increase la physical damage reduction de la Shield of the Righteous, mărește efectul bufului Bastion of Glory (aka larger WoG/EF) și mărește șansa să blochezi melee attacks.

  Personal prefer Haste Control build și voi prezenta acest build în ceea ce urmează:

  • Haste: va fi secondary stat. Pasiva Sanctity of Battle, reduce GCD-ul (până la 1 secundă) și scade cooldown-ul la majoritatea abilităților. De asemenea, mărește melee atack speed pt. un mai bun heal din Seal of Insight și crește numărul de thick-uri de la Eternal Flame. La 50% haste ( 21250 haste rating ) este ultima valoare unde haste-ul este eficient. Ce trece de această valoare e degeaba.
  • Mastery: cea mai bună sursă de damage reduction. Totodată mastery-ul crește damage reduction-ul de la Shield of the Righteous și crește șansa de a da block.
  • Crit: acest status ne ajuta la boost-ul de dps, dar e folosit intr-o mare măsură și de Eternal Flame, dar nu e nici pe departe cel mai bun status pt. Paladinul Protection. Dați reforge din crit in haste / mastery ( dacă ați ajuns la haste cap ). Nu socketați niciodată gemuri cu crit, și nu dați reforge în crit.
  • Dodge/Parry: sunt ultimele ca importanță în lista de statusuri. Mențineți-le cât mai jos posibil, dar încercați să le egalați pe cât se poate. Pt. aceasta puteți folosi Theck's Parry/Dodge balancing macro.


  Active mitigation:

  • Este un nou stil de joc pt. tanci. Acesta constă în folosirea unui spell pt. a primii damage reduction/increase healing/absorb etc. La Paladin spell-ul acesta este Shield of the Righteous care reduce physical damage taken cu 30% timp de 3 secunde (% se modifică în funcție de valoarea Mastery-ului ). Shield of the Righteous costă 3 Holy Power care sunt generate de unul din cele 3 HP generators spells: Judgement, Crusader Strike/HotR, și GC-buffed Avenger's Shield. Deoarece Shield of the Righteous reduce doar physical damage este foarte important să știm care abilități sunt physical damage și care nu.

  • Tip: înainte boss-ul să casteze spell-ul faceți 5 HP, folosiți ShoR, faceți încă un HP și folosiți iar ShoR. Buff-ul de la ShoR se stackează și își prelungește durata așa că vom beneficia 5-6 secunde de acel physical damage reduction. Este foarte important să avem cât mai mult timp acest buff pe noi dar de asemenea e și mai important să îl avem la momentul potrivit. Uptime-ul la acest buff trebuie da fie undeva la 70-80% ( la end gear ).


  Tank Suvrival

  • Aceasta se bazează foarte mult pe talentul din T3 ( Eternal Flame sau Sacred Shield ).
   Personal consider EF mai bun decât SS datorită faptului că în 5.4.8 absorbul a fost nerfuit și healing-ul de la EF a fost îmbunătățit.

   • Eternal Flame: înlocuiește WoG și pe lângă healul instant acesta este și un HoT. Acest spell beneficiaza de pasiva Guarded by Light care convertește Attack Power in Spell Power. Cel mai mult AP îl primim din Vengeance ( pasivă ce e prezentă la toți tancii ). Așadar healul primit din EF este semnificativ, ajungând de multe ori să ne umple viața. Având în vedere că Bastion of Glory (care îl primim de fiecare dată când folosim ShoR) ne dă increase la healul de la EF, e cel mai eficient să folosim EF când avem pe tank 5 stackuri de BoG.


  • Cooldowns

   • Este foarte important să știm cum și mai ales cănd să ne folosim cooldown-urile. Trebuie evitată stackarea lor, ele trebuie date în ordine, unul după altul în funcție de encounter și de damage-ul pe care îl primim.

    • Guardian of Ancient Kings - reduce cu 50% damageul pe care îl primim, atât physical cât și magical.
    • Ardent Defender - reduce cu 20% damage-ul pe care îl primim, atât physical cât și magical. Cât timp acesta este activ următorul damage care in mod normal ne-ar omorâ ne va da heal ( 15% din maxim HP).
    • Divine Protection - reduce cu 40% magic damageul pe care îl primim. Cu Glyph of Divine Protection reduce atât physical cât și magical damage cu 20%.
    • Hand of Sacrifice - aplică un buff pe un player care redirecționează 30% din damageul pe el îl primește, spre paladin. Cu Glyph of Hand of Sacrifice acest spell va funcționa ca un shield, nu va mai redirecționa pe noi acel 30% damage.
    • Hand of Protection - aplică un buff care face playerul imun la physical damage.
    • Devotion Aura - reduce cu 20% magic damageul pe care îl primește tot raidul. De asemene ne face imuni la interrupt și silence.  Talente

  • Datorită noului stil de talente din MoP vom putea foarte ușor să ne schimbăm talentele înainte de un encounter folosind Tome of the Clear Mind.

    Tier 1:

    Personal prefer Speed of Light, dar și Long Arm of the Law este o alegere foarte bună pt. encounterele în care trebuie să te miști mult.


    Tier 2:

    Acesta este CC tierul la paladin. Nici una din aceste 3 abilități nu vor avea un impact major. Eu am ales Fist of Justice care dă 6 secunde stun.


    Tier 3:

    Despre aceasta am discutat și mai sus în acest ghid ( aici ). Așadar vom alege Eternal Flame.


    Tier 4:

    În acest tier avem de ales între 3 defensive abilityuri. De cele mai multe ori vom alege Unbreakable Spirit, deoarece această abilitate ne va reduce cooldownul cu 50% la Bulă, Divine Protection și Lay on Hands. Clemency este și el folositor doar la encounterele unde avem nevoie să punem 2x Hands (ex. Juggernaut, Malkorok, etc.).


    Tier 5:

    Holy Power tier. Având în vedere faptul că în acest ghid este prezentat paladinul protection pe Haste Control build vom alege Divine Purpose. Totodată și Holy Avenger este o foarte bună alegere pt. fighturile unde chiar ai mare nevoie de încă un CD.


    Tier 6:

    Toate cele 3 talente din acest tier sunt foarte folositoare, fiecare în felul lui. Execution Sentence este un spell de DPS/Heal, în funcție de targetul pe care acesta e castat. Light's Hammer se folosește la enocunerurile unde raidul stă stackat. Acesta dă heal și damage AoE. Holy Prism fi folosit ca un AoE taunt. De cele mai multe ori vom folosi Light's Hammer .

    Talent Build:
  Glyphe

  • La fel ca și talentele, glyphele le vom schimba în funcție de fightul pe care urmează să îl începem. În ceea ce privește glyphele, o schimbare majoră este faptul că acum avem doar Major Glyphs care influențează clasa, cele minore fiind doar pt. efecte vizuale la anumite spelluri.


   • Glyph of Final Wrath - Holy Wrath dă cu 50% mai mult damage pe targeturile care au sub 20% HP.
   • Glyph of Alabaster Shield - când blochezi următorul ShoR are increase damage cu 20%.
   • Glyph of Word of Glory – crește cu 3% damageul pe care îl dă Paladinul pt. fiecare Holy Power folosit pt. Word of Glory. ( pt. single target fights )
   • Glyph of Divine Protection - reduce magic reductionul de la acest spell cu 20% dar ne dă și 20% physical damage reduction.
   • Glyph of Double Jeopardy – dacă folosim judgement pe 2 targeturi, pec el de-al doilea target avem 20% increased damage la Judgment. ( pt. fights în care avem mulți adds )


  • La glyphele minore puteți alege ce doriți, însă acestea 2 sunt foarte importante:


Tier Bonuses:

  • Tier 14 set bonuses
   Spoiler:

  • Tier 15 set bonuses
   Spoiler:

  • Tier 16 set bonuses
   Spoiler:  Macro:

  • Mouseover Macro
   Code:
   #showtooltip
   /stopcasting
   /cast [@mouseover] SPELL NAME

  • Macro de bulă
   Code:
   #showtooltip
   /stopcasting
   /cancelaura Divine Shield
   /cancelaura Hand of Protection
   /cast Divine Shield

  • Holy Avenger + Avenging Wrath Macro
   Code:
   #showtooltip
   /cast Holy Avenger
   /cast Avenging Wrath

  • Sacred Shield Macro
   Code:
   #showtooltip
   /cast [@mouseover,help][help][@player] Sacred Shield

  • Hand of Protection Macro
   Code:
   #showtooltip
   /cast [@mouseover,help][@target,help][@targettarget,help][@player] Hand of Protection

  • Interrupt Focus Macro
   Code:
   #showtooltip
   /cast [@focus, exists, harm][@focustarget, exists, harm][ ] Rebuke

  • Theck's Parry/Dodge balancing macro
   Code:
   /run ChatFrame1:AddMessage(format("Ideal pre-dr parry/dodge ratio: 3.597, yours is %.3f%%, if too high reforge more parry to dodge",(GetParryChance()-3.67)/(GetDodgeChance()-5.01)))PalaProt Pve Guide 5.4.8
5.4.8 Addons
5.4.8 Collector's GuideLast edited by bnjm on 21-05-2015, 09:35:16; edited 21 times in total
19 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Snoppy

[Inside the fire]Status: Offline
(since 31-01-2019 23:52)
Joined: 31 May 2011
Posts: 5158, Topics: 250
Location: Constanta

Reputation: 166.6
Votes: 167

              Battletag: postrow.ID_BATTLE_NET} 
Post Posted: 21-04-2015, 02:01:01 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Foarte bun și-l recomand. Când se termină concursul cu tutorialele ți-l fac sticky la Paladin section.
Btw, schimbă culoarea aceea albastră, n-ai voie să o folosești.,,Angel Among demons"

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
aledy

[Mentally Stable]Status: Offline
(since 15-10-2015 20:38)
Joined: 22 Oct 2014
Posts: 55, Topics: 6
Location: Romania

Reputation: -76.8
Votes: 13

Post Posted: 21-04-2015, 11:20:20 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Foarte reusit! Gj -
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
masterat

[Un Alt Random/Casual]Status: Offline
(since 31-12-2016 00:11)
Joined: 04 Jun 2011
Posts: 196, Topics: 37
Location: Romania

Reputation: 49.2
Votes: 32

 
Post Posted: 21-04-2015, 12:23:49 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Foarte bine facut guide-ul dar e ceva ce ma cam deranjeaza la inceput , partea cu Arthas care e fiul lui Uther e total gresita iar blood knights sunt un grup de paladini blood elf deci nu toti paladnii in general se numesc asa.


0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
^AvioanE^

[Administrator]Status: Offline
(online 11 hours ago)
Joined: 20 Jun 2010
Posts: 23425, Topics: 755
Location: Romania

Reputation: 2569.1
Votes: 712

Post Posted: 21-04-2015, 12:36:54 | Translate post to: ... (Click for more languages)

E ok culoarea, e un ghid, sunt folosite mai multe culori deci nu face abuz sau nu se incearca a se folosi culoarea moderatorilor.
Intr-un post normal, simplu, nu este permisa.0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
bnjm

[DRAMA QUEEN]Status: Offline
(since 09-05-2019 09:11)
Joined: 20 Aug 2010
Posts: 1888, Topics: 106
Location: Oradea/Cluj

Reputation: 999.3
Votes: 136

    Battletag: postrow.ID_BATTLE_NET} 
Post Posted: 21-04-2015, 12:49:33 | Translate post to: ... (Click for more languages)

masterat wrote:
Foarte bine facut guide-ul ...

Thanks, am editat -PalaProt Pve Guide 5.4.8
5.4.8 Addons
5.4.8 Collector's Guide

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
djprici

[Shaman God]Status: Offline
(online 6 days ago)
Joined: 22 Feb 2013
Posts: 436, Topics: 1
Location: Brasov

Reputation: 177
Votes: 16

 
Post Posted: 21-04-2015, 13:22:06 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Gj! Felicitari


0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
ChelooVsGuta

[Mentally Stable]Status: Offline
(since 18-05-2018 13:55)
Joined: 25 Nov 2012
Posts: 25, Topics: 4
Location: Romania

Reputation: 100.9
Votes: 3

     
Post Posted: 21-04-2015, 14:52:36 | Translate post to: ... (Click for more languages)

GJ Ashbarrele
Well done.

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
bnjm

[DRAMA QUEEN]Status: Offline
(since 09-05-2019 09:11)
Joined: 20 Aug 2010
Posts: 1888, Topics: 106
Location: Oradea/Cluj

Reputation: 999.3
Votes: 136

    Battletag: postrow.ID_BATTLE_NET} 
Post Posted: 21-04-2015, 22:00:48 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Pre Raid Gear - adăugat. urmează să adaug BIS gear Mogu'shan & HoF


PalaProt Pve Guide 5.4.8
5.4.8 Addons
5.4.8 Collector's Guide

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Helena

[The wild one]Status: Offline
(since 14-06-2019 00:15)
Joined: 30 Jun 2010
Posts: 1845, Topics: 42
Location: Bucuresti

Reputation: 154.3
Votes: 93

Post Posted: 22-04-2015, 00:59:43 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Bina Ash <3

https://www.freakz.ro/forum/RO-Shaman-Elemental-5.4.8-PvE-Guide-t395168.html
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
ryangg

[Advisor]Status: Offline
(online 1 day ago)
Joined: 26 Nov 2010
Posts: 5681, Topics: 177
Location: Iasi

Reputation: 589.4
Votes: 131

    Battletag: postrow.ID_BATTLE_NET} 
Post Posted: 24-04-2015, 17:27:28 | Translate post to: ... (Click for more languages)

foarte bun guide ,mersi

Edit: Sa speram ca se rezolva bug cu holy power ,cand avem 4 sau 5 holy power si fol o abilitate cu 3 holy power pt max increase damage gen shield of righeteous iti calculeaza doar cele 2 holy power din rezerva defapt

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
bnjm

[DRAMA QUEEN]Status: Offline
(since 09-05-2019 09:11)
Joined: 20 Aug 2010
Posts: 1888, Topics: 106
Location: Oradea/Cluj

Reputation: 999.3
Votes: 136

    Battletag: postrow.ID_BATTLE_NET} 
Post Posted: 18-05-2015, 10:38:50 | Translate post to: ... (Click for more languages)

BIS gear Mogu'shan & HoF & ToES adăugat.


PalaProt Pve Guide 5.4.8
5.4.8 Addons
5.4.8 Collector's Guide

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
LoRd_DaRK

[Once a Legend!]Status: Offline
(online 10 hours ago)
Joined: 19 Jul 2010
Posts: 1011, Topics: 45
Location: Everywhere!

Reputation: 76.4
Votes: 29

        Battletag: postrow.ID_BATTLE_NET} 
Post Posted: 05-06-2015, 13:52:30 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Aproape perfect :3 Felicitari, imperfectiunea e urmatoarea - Acest guide e pentru 5.1, si (cel putin eu) nu am fost capabil sa ajung la 50% Haste pe 5.1 - Fara procs si fara sa sacrific alte statsuri.


0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
bnjm

[DRAMA QUEEN]Status: Offline
(since 09-05-2019 09:11)
Joined: 20 Aug 2010
Posts: 1888, Topics: 106
Location: Oradea/Cluj

Reputation: 999.3
Votes: 136

    Battletag: postrow.ID_BATTLE_NET} 
Post Posted: 11-06-2015, 10:01:05 | Translate post to: ... (Click for more languages)

LoRd_DaRK wrote:
Aproape perfect :3 Felicitari, imperfectiunea e urmatoarea - Acest guide e pentru 5.1, si (cel putin eu) nu am fost capabil sa ajung la 50% Haste pe 5.1 - Fara procs si fara sa sacrific alte statsuri.


in proc poti ajunge la 50% haste. Eu am menționat aici targeturile. Clar ca nu o sa poti sa le ai pe toate, la valorile indicate de mine, dar le-am mentionat pt a sti la ce trebuie sa ajungi. Acest ghid e pt. 5.4.8 , pt. ca pe acest patch jucam, avem talente de 5.4.8 doar gerul e de 5.1.PalaProt Pve Guide 5.4.8
5.4.8 Addons
5.4.8 Collector's Guide

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
ryangg

[Advisor]Status: Offline
(online 1 day ago)
Joined: 26 Nov 2010
Posts: 5681, Topics: 177
Location: Iasi

Reputation: 589.4
Votes: 131

    Battletag: postrow.ID_BATTLE_NET} 
Post Posted: 12-11-2015, 14:49:40 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Pentru cei care nu au nevoie de heal ca tank ,jucati paladin protection - daca nu reusiti asta ,lasati-va de protection
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message

  Topic locked


Topic is closed, you cannot post any messages in it anymore

Locked by LethalFactorLK, 06 October 2016 19:16 
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> WoW Freakz - MoP -> Tutorials / guides made by forum users -> Romanian  


The time now is 17-10-2019, 11:25:54
Copyright info

Based on phpBB ro/com

 
 
 I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x