User
Pass
2FA
 
 

Robocopacul

 
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Altele -> Newsletter -> Science
Author Message395
doru15

[Screwed Freak]Status: Offline
(since 27-08-2019 23:10)
Joined: 16 Jun 2010
Posts: 3251, Topics: 303
Location: Romania

Reputation: 1133.3
Votes: 97

     
Post Posted: 14-11-2014, 05:04:19 | Translate post to: ... (Click for more languages)

O echipă de cercetători de la Institutul Italian de Tehnologie (IIT) au creat un robot care imită modul de mișcare al unei plante, folosind în același timp o suită de senzori pentru a măsura o mulțime de caracteristici ale mediului înconjurător.

Robotica a explorat din ce în ce mai mult mimetismul. Cercetători din întreaga lume au reușit să creeze replici cât se poate de apropiate ale diferitelor insecte, păsări, pești etc. pentru a le înțelege mecanismul de funcționare și funcțiile, iar plantele au deja, și ele, reprezentanți electronici care simulează cu succes cel mai important proces al acestora pentru noi, oamenii: fotosinteza. Totuși, modul de creștere al plantelor ne poate releva o mulțime de alte caracteristici utile.

Plantoid este format dintr-o structură asemănătoare trunchiului unui copac în care sunt „ascunse” componentele electronice. Cele patru ramuri care pornesc din trunchi sunt înzestrate cu senzori de temperatură, umiditate, gravitație, tactilitate și detectare a substanțelor chimice astfel că robotul poate colecta tot setul de caracteristici specifice mediului înconjurător. Totuși, nu acestea sunt funciile cheie ale lui Plantoid, ci sistemul format din două rădăcini mobile care au abilitatea de a „crește”, extinzându-se în sol și ancorând astfel planta robot. Cele două rădăcini se extind printr-o mișcare de rotire a capetelor acestora și sunt înzestrate, la rândul lor, cu senzori tactili pentru a detecta obiectele dure și a le evita în procesul de creștere artificială. Bineînțeles, în afară de senzorii tactili, italienii le-au înzestrat și cu senzori care analizează compoziția solului și nivelul de umiditate al acestuia.
Plantoid a fost creat pentru a demonstra posibilitățile de asociere a plantelor cu robotica, dar poate avea și aplicații practice în agricultură, în identificarea persoanelor prinse între dărâmături în urma unei calamități sau chiar pentru analiza mediului unei planete.

Sursa!0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message

  Topic locked


Topic is closed, you cannot post any messages in it anymore
 
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Altele -> Newsletter -> Science  


The time now is 18-11-2019, 04:32:41
Copyright info

Based on phpBB ro/com

 
 
 I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x