User
Pass
2FA
 
 

Probleme la startup/shut down,need help!

 
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Altele -> IT -> Software
Author Message2786
Hardwell

[forbidden sorcery]



Status: Offline
(since 04-10-2017 18:58)
Joined: 20 Jul 2011
Posts: 4930, Topics: 82
Location: Romania

Reputation: 179
Votes: 43

Post Posted: 29-07-2012, 13:41:58 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Salut,

inainte de orice, presupun ca ar trebui sa va prezint specificatiile PC-ului meu, pentru a va obisnui cu el:
Motherboard: ASRock M3A770DE
Processor: AMD Phenom II X4 965 (luat ieri, pe 28) [OLD CPU: AMD Athlon II X2 240]
Video card:ATI Radeon 5500HD Series
RAM memories: 2x1gb + 1x2gb KINGMAX

OS: Windows 7 Ultimate pe 32biti


De 5 zile am niste probleme , nu stiu sigur cum sa le explic. La startup nu mai porneste nimic, doar windowsul, fara vreun program , gen Avast! Antivirus, etc. , iar la shut down, uneori, nu se mai opreste. Pur si simplu ramane in log off screen timp de ore intregi , pana ii scot eu cablul sau il inchid din sursa. La inceput, am crezut ca sunt victima unui malware, sau a unui virus obisnuit, asa ca am efectuat o scanare a sistemului cu Avast! antivirus si Malwarebytes (ultimele versiuni) , dar, nu am gasit nimic. Are careva idee din ce cauza se intampla toate chestiile astea, si cum le pot rezolva?


Multumesc.

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
pms

[Power overwhelming]



Status: Offline
(since 24-09-2019 00:22)
Joined: 07 Sep 2011
Posts: 6857, Topics: 477
Location: Bucuresti

Reputation: 1519
Votes: 217

    Battletag: postrow.ID_BATTLE_NET}  Sebasto231295 
Post Posted: 29-07-2012, 15:01:58 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Iti intra in windows inteleg si fara nicio iconita pe ecran (ala e explorer.exe - aplicatia cu iconitele).Si cand vrei sa-l stingi ramane pe screenul cu albastru sau cum e dar nu se mai stinge?

Voucher PC-Garage: QZ6BT3TB


Sfaturi privind achizitiile

Probleme legate de IT


0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
*0ranGe ! extrem

[I ❤ MY POLO!]



Status: Offline
(since 11-12-2017 14:06)
Joined: 01 Jul 2007
Posts: 11423, Topics: 191
Location: Romania

Reputation: 683.4
Votes: 117

   
Post Posted: 29-07-2012, 16:53:14 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Foloseste CCleaner, da-i un scan la registry si scoate din programele de la startup, ar trebui sa te ajute.


0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Hardwell

[forbidden sorcery]



Status: Offline
(since 04-10-2017 18:58)
Joined: 20 Jul 2011
Posts: 4930, Topics: 82
Location: Romania

Reputation: 179
Votes: 43

Post Posted: 29-07-2012, 20:56:32 | Translate post to: ... (Click for more languages)

pms wrote:
Iti intra in windows inteleg si fara nicio iconita pe ecran (ala e explorer.exe - aplicatia cu iconitele).Si cand vrei sa-l stingi ramane pe screenul cu albastru sau cum e dar nu se mai stinge?


Iconitele de pe desktop apar, doar ca nu mai pornesc programele gen antivirus, etc o data cu windowsul.

Timp de 3-4 zile nu voi avea PC-ul la dispozitie din cauza unor probleme cu pisele, acum postez de pe netbook. Ma voi intoarce imediat dupa ce le voi inlocui.

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
revox

[Psychotic]



Status: Offline
(online 1 hour ago)
Joined: 11 Mar 2008
Posts: 9599, Topics: 492
Location: Romania

Reputation: 2812.8
Votes: 327

Post Posted: 29-07-2012, 22:54:10 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Cel mai indicat. Tinand cont ca ai schimbat componente. Un update de bios si un fresh windows nu ar strica.
Cel mai probabil e un virus. Procesele pronesc? Adica daca te uiti in task manager vezi procesele programelor care ar fi trebuit sa fie on?

Ccleaner nu prea are cum sa ajute in situatia asta.

Scrie in run "msconfig" si dai in tabul "startup" si vezi daca programele sunt acolo si daca sunt bifate sa porneasca odata cu windowsul.

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
*0ranGe ! extrem

[I ❤ MY POLO!]



Status: Offline
(since 11-12-2017 14:06)
Joined: 01 Jul 2007
Posts: 11423, Topics: 191
Location: Romania

Reputation: 683.4
Votes: 117

   
Post Posted: 29-07-2012, 23:01:29 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Pai de asta ziceam sa foloseasca CCleaner, se poate uita ce programe are la startup si poate inchide ce i se pare lui suspect, ai verificat totusi daca procesorul incarca ceva ?


0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Hardwell

[forbidden sorcery]



Status: Offline
(since 04-10-2017 18:58)
Joined: 20 Jul 2011
Posts: 4930, Topics: 82
Location: Romania

Reputation: 179
Votes: 43

Post Posted: 30-07-2012, 16:17:16 | Translate post to: ... (Click for more languages)

@Revox si Extrem , m-am intors pe pc mai devreme , am reinstalat procesorul vechi, voi avea nevoie de un replace pe cel nou -

La startup imi apar toate programele care trebuiau normal sa porneasca o data cu windowsul , insa, nici unul nu porneste , fapt ce creste sansele ca PC-ul meu sa fie infectat cu vreun virus. (am scanat cu avast si malwarebytes , dar nu au gasit nimic)
Le-am dat tuturor disable si enable , dupa care apply, sper sa porneasca la urmatorul restart. Meanwhile , o sa fac o scanare si cu CCleaner , poate va gasi ceva.

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
revox

[Psychotic]



Status: Offline
(online 1 hour ago)
Joined: 11 Mar 2008
Posts: 9599, Topics: 492
Location: Romania

Reputation: 2812.8
Votes: 327

Post Posted: 30-07-2012, 16:24:18 | Translate post to: ... (Click for more languages)

LAsa procesorul nou. Update de bios. Fresh windows. Si o sa scapi de probleme cel mai probabil. -
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Hardwell

[forbidden sorcery]



Status: Offline
(since 04-10-2017 18:58)
Joined: 20 Jul 2011
Posts: 4930, Topics: 82
Location: Romania

Reputation: 179
Votes: 43

Post Posted: 30-07-2012, 16:46:58 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Procesorul nou a avut cateva probleme, long story. Le-am trimis un mail celor de la pcgarage si mi-au cerut sa il trimit inapoi prin fan courier, iar ei mi-l vor inlocui dupa ce ii vor face cateva diagnostice.

Windowsul nu l-as reinstala din diverse motive, unul din ele fiind internetul meu foarte slab (3g modem de la vodafone) , daca ii dau reinstall voi pierde tot ce am descarcat de pe steam, multe update-uri la programe , cateva programe gen messenger, carora le-am sters installerele, etc.

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
*0ranGe ! extrem

[I ❤ MY POLO!]



Status: Offline
(since 11-12-2017 14:06)
Joined: 01 Jul 2007
Posts: 11423, Topics: 191
Location: Romania

Reputation: 683.4
Votes: 117

   
Post Posted: 30-07-2012, 16:52:30 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Si, a pornit sau nu ? Daca nu a pornit, poti face urmatoarea chestie:

Folosesti CD-ul cu Windows, bagi in unitate, bootezi de pe el, treci de prima chestie unde te intreaba ce vrei sa faci, instalezi, repari windows sau dai quit, ajungi la faza cu i agree blablabla, pe windows xp dadeai f8 ca sa accepti termenii, la windows 7 nu mai stiu exact cum e, ajungi la faza cu partitiile, le vezi pe toate, o selectezi pe cea cu windows si dai repair, se apuca el sa citeasca partitia, scaneaza si va copia fisierele necesare, dupa care practic ar face un mini install de windows, doar ca inlocuieste fisierele windows-ului, nu formateaza HDD-ul, in concluzie nu pierzi nimic. Do that si daca nici atunci nu porneste, s-ar putea sa fie ceva hardware de vina, in cazul tau procesorul .. dar fa ce ti-am spus dupa ce iti trimit cei de la pcgarage procesorul inapoi.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Hardwell

[forbidden sorcery]



Status: Offline
(since 04-10-2017 18:58)
Joined: 20 Jul 2011
Posts: 4930, Topics: 82
Location: Romania

Reputation: 179
Votes: 43

Post Posted: 30-07-2012, 19:07:57 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Am incercat repair, n-am reusit nimic. Nu are cum sa fie vina procesorului, cred. Nu am rezolvat nimic nici cu ala vechi , nici cu asta nou. Cred ca ma depaseste situatia, s-ar putea sa trec cu pc-ul pe la un service din oras zilele astea, foarte probabil dupa ce o sa schimb procesorul.

also, doar ca sa elimin confuziile, am comandat procesorul nou doar pentru ca cel vechi era depasit de situatie, am avut nevoie de un upgrade. Nu l-am luat pentru ca a aparut problema asta/anything, iar problema nu a aparut dupa ce am instalat procesorul nou, a aparut in aceiasi noapte in care l-am comandat.

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Hardwell

[forbidden sorcery]



Status: Offline
(since 04-10-2017 18:58)
Joined: 20 Jul 2011
Posts: 4930, Topics: 82
Location: Romania

Reputation: 179
Votes: 43

Post Posted: 01-08-2012, 04:32:43 | Translate post to: ... (Click for more languages)

UPDATE: Dupa o scanare amanuntita a sistemului cu vro' 15 mii de programe , inclusiv AD-AWARE , MALWAREBYTES , AVAST , KASPERSKY VIRUS REMOVAL TOOL , CCLEANER , etc am reusit sa gasesc cauza infectiei. Se pare ca aveam un malware, oarecum inofensiv, din cate am citit pe acolo care imi bloca programele de la startup.

LE: whoops, scuzati double postul. Can close this.

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
*0ranGe ! extrem

[I ❤ MY POLO!]



Status: Offline
(since 11-12-2017 14:06)
Joined: 01 Jul 2007
Posts: 11423, Topics: 191
Location: Romania

Reputation: 683.4
Votes: 117

   
Post Posted: 01-08-2012, 12:14:21 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Bun, ma bucur ca s-a rezolvat, ti-am zis ca de obicei cand dau de problema asta e malware, de asta spuneam initial sa scanezi. Cat despre repair, sunt practic 2 metode de reparare, una cu recovery console, una in care practic iti copiezi toate fisierele windows-ului de pe cd din nou in pc fara a reinstala windows-ul.


0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message

  Topic locked


Topic is closed, you cannot post any messages in it anymore

Locked by *0ranGe ! extrem, 01 August 2012 12:14



 
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Altele -> IT -> Software  


The time now is 22-11-2019, 19:17:04
Copyright info

Based on phpBB ro/com

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x