Atentie! Aceasta este versiunea LowFi a topicului! Click aici pentru varianta originala.
Ghid Druid Balance PvE

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> WoW Freakz - MoP -> Tutorials / guides made by forum users -> Cataclysm
Author Message6687
Ca7alynn

[PvE Addicted]

Post Posted: 01-01-2012, 06:56:40 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Druid Balance PvE GuideCuprins :
1.Introducere
2.Talente
3.Stats + Caps
4.Gemming
5.Glyphs
6.Rotatia
7.Mancare & Potiuni & Flask
8.Enchants
9.Items
10.Profesi
11.Cataclysm Changes1.Introducere


Druidul Balance (boomkinul) este o foarte buna clasa atat in pvp , ceea ce nu ne intereseaza , cat si in PVE . In acest ghid am sa va prezint principiile de baza ale druidului . Sper ca nu o sa vorbesc mult /putin si prost , deoarece nu este o mare bataie de cap atat timp cat aveti un calculator cat de cat decent , sa aive macar mereu peste 20 fps . Daca are peste 20 fps , intr-un raid de 25 desigur , atunci ar trebui sa fiti printre primi la dps chiar daca gearul nu este foarte bun .


2.Talente


In general druidul boomkin cu probleme de mana se axeaza pe Mana Problems Tree .
Cei care nu aveti probleme de mana si vreti dps maxim : Base Dps Tree3.Stats + Caps


In ordinea descrescatoare* a importantei : Hit ( 1742 ; 17% )>Intellect > Haste > Crit > Mastery > Spirit

Acum le lom pe fiecare in parte :


a) Intellect :
Statul de baza al unu druid boomkin , intellectul mareste mana si spellpower ceea ce ne face sa avem un dps mai mare . Acest stat este pe fiecare item exceptii facand uneori trinketele .
b) Hit :
Hitul poate da batai de cap si celui mai gearat player de pe server . Daca nu ai hit 1742 - 17% rating atunci o sa ai o sansa sa dai miss ceea ce duce la scaderea dpsului . Cand avem cap atunci dam reforge in Intellect .
c) Haste :
Hasteul nu are un anume cap . Daca doriti puteti juca la full haste dar sa nu va scada dpsul daca aveti un calculator mai imbatranit . Pentru raids e bine sa aveti macar 20% in Moonkin Form (wowhead link) .
d) Crit :
Spell Critical Rating nu mai este un stat foarte bun si de aceea nu toate itemele au crit rating . V-as recomanda sa nu dati reforge din crit in altceva deoarece nu este mult si nu strica .
e) Mastery:
Noutate aparuta odata cu Cataclysm , mastery pentru un druid balance este urmatoarea : Total Eclipse: Increases the bonus damage from Eclipse by 12%. Damage increased further by mastery rating. La fel ca critul nu este un stat de baza dar trebuie sa avem cat de cat acolo .
f) Spirit :
Un stat nu prea folositor pentru boomkin , uneori folosit de unii pentru a mari hitul cu talentu Balance of Power . Daca avem Hit cap atunci putem da reforge in haste .
Dupa ce am vorbit despre fiecare in parte aveti 2 alegeri : Ori bagam haste pana nu mai putem ori bagam intellect , alegerea va apartine depinde cum va descurcati mai bine .4.GemmingMeta Socket : Burning Shadowspirit Diamond
Purple Socket : Purified Demonseye
Red Socket : Brilliant Inferno Ruby
Yellow Socket : in cazuri speciale , daca nu putem sacrifica bonusul sa punem un brilliant inferno ruby atunci punem Quick Amberjewel


5.Glyphs


Prime Glyphs

Insect Swarm
Glyph of Moonfire
Glyph of Starfire sau Glyph of Starsurge

Major Glyphs

Glyph of Rebirth
Glyph of Starfall
Glyph of Focus

Minor Glyphs
Glyph of Mark of the Wild
Glyph of Unburdened Rebirth
Glyph of Dash6.Rotatia


Rotatia nu este una propriu zisa dar pe parcurs o sa vedeti si voi cam cu ce se mananca boomkinul . Dar totusi uitati una ca sa va ofere o perspectiva : aplicam 3 stacls de Faerie Fire apoi punem pe target Insect Swarm + Moonfire si incepem sa castam pe target Wrath pana ajugem la Lunar Eclipse ( nu uitam sa dam de fiecare data cand se duce cooldownul Starsurge si atunci cand se activeaza Shooting Stars . Dupa ce ajungem in Lunar Eclipse dam CDs , Force of Nature si Starfall iar apoi Starfire pana cand ajungem Solar Eclipse , va reamintesc sa nu uitati sa dati Starsurge . Apoi dam Wrath pana ajungem in Lunar Eclipse si tot asa .
[color=cyan]Este bine ca pentru un burst de dps cand ajungeti prima data in Lunar Eclipse sa dati Volcanic Potion .

Si nu uitati ! Force of Nature si Starfall le dati cand se reseteaza cd , Insect Swarm + Moonfire mereu active pe target .


7.Mancare & Potiuni & Flask


Mancare :
Severed Sagefish Head

Potiuni :
Volcanic Potion

Flask :
Flask of the Draconic Mind
8.EnchantsHead: Arcanum of Hyjal
Shoulders: Greater Inscription of Charged Lodestone
Back: Enchant Cloak - Greater Intellect
Chest: Enchant Chest - Peerless Stats
Wrist: Enchant Bracer - Mighty Intellect
Hands: Enchant Gloves - Haste
Waist: Ebonsteel Belt Buckle pentru un extra socket.
Legs: Powerful Ghostly Spellthread
Feet: Enchant Boots - Haste
1H Weapon: Enchant Weapon - Power Torrent
Off-hand: Enchant Off-Hand - Superior Intellect
Staff:
Enchant Weapon - Power Torrent


9.Items


Pre-Raider Items

Head: Helm of the Typhonic Beast -->Sethes din Hoo 5Hc
Neck: Yellow Smoke Pendant --> Dragonmaw Clan (exalted)
Shoulders: Mante of Soft Shadows --> Arnaphet din Hoo 5hc
Back: Periwinkle Cloak -->Lady Naz'jar din ToT 5Hc
Chest: Robes of Rampant Growth --> Ammunae din Hoo 5Hc
Wrist: Bracers of the Dark Pool --> incercati la ah e in jur de 25k gold alta varianta nu e
Hands: Flamebloom Gloves --> The Earthen Ring (exalted)
Waist: Withered Dream Belt Dragonmaw Clan (exalted)
Legs: Leggings of Clutching Roots --> The Earthen Ring (revered)
Feet: Desert Walker Sandals --> Ramkahen (exalted)
Ring1: Diamant's Ring of Temperance
Ring2: Rose Quartz Band --> Slabhide din The Stonecore 5Hc
Trinket1: Stump of Time 125 de Tol Barad Commendation (le luati facand questuri in baza hoardei din Tol Barad / baza aliantei din Tol Barad)
Trinket2: Tendrils of Burrowing Dark --> Ozruk din The Stonecore 5Hc

--> desigur le puteti inlocui cu Binds on Equipped World Epics gen Chelley's Staff of Dark Mending

Pentru toate acestea nu aveti nevoie decat de timp deoarece : pentru a face cateva hcs aveti nevoie de un party cat de cat bunicel (va descurcati) - pentru itemele pe reputatii faci questuri la greu la reputatie respectiva - itemul care trebuie cumparat cu 25k gold o sa il luati deoarece dupa ce faceti questuri in Tol Barad aveti destul gold


10.Profesii:


Dupa mine , cele mai bune profesii sunt Tailoring & Enchanting . Amandoua va ofera : 80 intellect din Enchant Ring - Intellect (enchanting) & Lightweave Embroidery (Tailoring)
Mai sunt destule le puteti afla si singuri , dar tot combinatia asta ramane cea mai buna
.11.Cataclysm Changes:


Schimbari sunt multe si drastice , dar o sa va spun cateva (legat de tree specu meu & pve) :
- Starsurge , un nou spell, foarte folositor deoarece da cel mai mare dmg .
- Un nou sistem de eclipse , acum avem Solar Points & Lunar Points ( Wrath da Lunar Points , iar Starfire da Solar Points , in timp ce Starsurge da Lunar/Solar Points , depinde de ce exlipsa suntem mai aproape , evident fiecare spell dau puncte diferite) . Eclipsele vor fi ceva de genul : --> Wrath , Starsurge , Wrath , Wrath , Wrath , Starsurge ,Lunar Eclipse Reached , Starfire , Starfire , Starsurge , Starfire , Starfire , Starsurge , Solar Eclipse Reached , Wrath , Wrath , Wrath , Starsurge ... tot asa
-alteleGhid facut in totalitate de mine ,Catalin P. , pentru WoW Freakz . Daca doriti sa vedeti live cum trebuie sa arate o rotatie , datimi /w ( Bboy , Druid Boomkin , @Genesis , Horde )
+rep daca vam ajutat , le multumesc celor care mi-au aratat cateva greseli de exprimare/scriere .
0 0
  
Lifetap

[Furious Gladiator]

Post Posted: 01-01-2012, 13:56:21 | Translate post to: ... (Click for more languages)

mai ai de muncit mult, nu asa arata un guide - sau il mai modifici pe parcurs..
0 0
  
october

[Mentally Stable]

Post Posted: 01-01-2012, 17:41:05 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Din punctu meu de vedere talent tree e wrong, eu as pune 2/2 shooting stars si prefer blessing of the grove 2/2 decat furor.
Rotia, din nou, din punctul meu de vedere e gresita, pentru ca as incepe cu Insect Swarm deoarece are damage mai mare decat moonfire, iar prima eclipsa la care as vrea sa ajung e Lunar Eclipse ca sa pot da Starfall (fiind arcane damage, da damage chiar dublu in Lunar eclipse decat Solar eclipse sau fara eclipse). Dupa ce dai Insect swarm si moonfire, dai direct si trents, iar Faeri Fire, la ce te ajuta pe tine ca si caster? nu-ti mai ofera crit, pierzi aiurea secunde bune ca sa pui 3 Faeri Fire.
Legat de haste, din punctul meu de vedere 20% nu e suficient, ideal ar fi ca atunic cand ai Nature's Grace, castul la warth sa fie cat mai mic ( 1 secunda? Love Struck)
Deasemenea, nu ai pomenit deloc de faptul ca un druid balance trebe sa incerce sa tina in unele momente pe target ambele doturi Moonfire si Sunfire.
Inainte de solar eclipse, dai refresh la Moonfire, dai un starfire, ajungi la solar eclipse, dai iar Moonfire si automat ai 3 dot`uri pe target: moonfire, sunfire si insect swarm, ceea ce te duce la un burst dps. cand ajungi la un hit departe de 0 (adica nici o eclipsa) dai refresh la sunfire, dai hit`ul pierzi solar eclipse, dai refresh la moonfire si ai din nou 3 dots pe target.
Reforge in hit ? wrong, daca nu ai hit cap inca, dai reforge in spirit, pentru ca 1 punct spirit = 1 punct hit in cazul talenteor boomkinului. daca ai hit cap, reforge in haste.
0 0
  
Ca7alynn

[PvE Addicted]

Post Posted: 01-01-2012, 19:21:04 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Lifetap wrote:
mai ai de muncit mult, nu asa arata un guide - sau il mai modifici pe parcurs..

imi fac timp azi am spus acolo ca o sa mai ma uit pe el . lasale in colo de posturi

Posturi unite automat, 01-01-2012, 18:21:04

october wrote:
Din punctu meu de vedere talent tree e wrong, eu as pune 2/2 shooting stars si prefer blessing of the grove 2/2 decat furor.
Rotia, din nou, din punctul meu de vedere e gresita, pentru ca as incepe cu Insect Swarm deoarece are damage mai mare decat moonfire, iar prima eclipsa la care as vrea sa ajung e Lunar Eclipse ca sa pot da Starfall (fiind arcane damage, da damage chiar dublu in Lunar eclipse decat Solar eclipse sau fara eclipse). Dupa ce dai Insect swarm si moonfire, dai direct si trents, iar Faeri Fire, la ce te ajuta pe tine ca si caster? nu-ti mai ofera crit, pierzi aiurea secunde bune ca sa pui 3 Faeri Fire.
Legat de haste, din punctul meu de vedere 20% nu e suficient, ideal ar fi ca atunic cand ai Nature's Grace, castul la warth sa fie cat mai mic ( 1 secunda? Love Struck)
Deasemenea, nu ai pomenit deloc de faptul ca un druid balance trebe sa incerce sa tina in unele momente pe target ambele doturi Moonfire si Sunfire.
Inainte de solar eclipse, dai refresh la Moonfire, dai un starfire, ajungi la solar eclipse, dai iar Moonfire si automat ai 3 dot`uri pe target: moonfire, sunfire si insect swarm, ceea ce te duce la un burst dps. cand ajungi la un hit departe de 0 (adica nici o eclipsa) dai refresh la sunfire, dai hit`ul pierzi solar eclipse, dai refresh la moonfire si ai din nou 3 dots pe target.
Reforge in hit ? wrong, daca nu ai hit cap inca, dai reforge in spirit, pentru ca 1 punct spirit = 1 punct hit in cazul talenteor boomkinului. daca ai hit cap, reforge in haste.

-acum am vazut ca am bagat doar 1 in shooting stars eram atent pe altceva, modific
-faerie fire se de la inceput (pui stacks si nu mai dai niciodata deoarece are 5min) pentru un bonus dps al raidului pe mn nu ma intereseaza sa dau doar eu dps
-nu conteaza ce eclipse incepi ambele au dps , lunar are mai mare , dar de multe ori nu o sa poti da direct toate cd la inceput de raid pana se stabilizeaza bossul ca dps nu pierzi . Corect am uitat sa mai pun si treant aia modific imd
-depinde daca ai citi tot topicul ai vedea ca am spus : ori mergem haste ori intellect . pentru boomkin trebuie sa ai computer foarte bun ceea ce nu cred ca va conta haste daca nu ai , asa ca mergem int si am pus 20% pentru incepatori nu cred ca cei care se uita pe topic au gear 359 ilvl...
-credeam ca o sa va dati seama ca trebuie sa ti doturile ... macar asta sa stim si noi , modific ...
-reforge in hit am sa modific era tarziu imi era somn ...
L.E. : Multumesc mult Lifetap
0 0
  
october

[Mentally Stable]

Post Posted: 01-01-2012, 23:53:35 | Translate post to: ... (Click for more languages)

"-nu conteaza ce eclipse incepi ambele au dps , lunar are mai mare , dar de multe ori nu o sa poti da direct toate cd la inceput de raid pana se stabilizeaza bossul ca dps nu pierzi . Corect am uitat sa mai pun si treant aia modific imd "


Nu ai inteles la ce ma refeream, daca ajungi la lunar eclipse si dai starfall, o sa dea damage mai mare pentru ca lunar eclipse creste damageu la arcane, ori starfall e arcane damage, si ba da pierzi dps pentru ca daca incepi cu solar eclipse, tre sa astepti pana ajungi iar la lunar sa dai starfall.
Daca il dai la inceput, pana parcurgi drumu lunar - solar - lunar, el isi pierde cd`ul si poti sa-l dai inapoi, deci, daca incepi cu lunar eclipse, la finalul encounterului apuci sa dai +1 starfall poate chiar +2 ceea ce e un element important in dps din punctul meu de vedere.
Legat de Faeri Fire, ajutorul pe care-l acorda jucatorilor melle, e din punctul meu de vedere neglijabila si in continuare il consider o pierdere in dps.
Fiecare are stilul de joc, nu spun ca nu ai dreptate, imi expun punctul de vedere, dor cele mai bune idei se nasc din brain-storming, nu e asa? -\

si anyway, apreciat eforul depus, esti printre putini care incearca sa faca ceva constructiv si sa ajute, sa nu-mi iai in nume de rau ce zic. good job si bafta in continuare.
0 0
  
Ca7alynn

[PvE Addicted]

Post Posted: 02-01-2012, 00:46:43 | Translate post to: ... (Click for more languages)

dupa cum vezi in tutorial am modificat exact cum mi-ai spus chiar daca in off topic am spus altceva - bn de stiut mai ales faza cu moonfire dat inainte sa intri in solar mia crescut dpsul cu cel putin 500
0 0
  
Lifetap

[Furious Gladiator]

Post Posted: 02-01-2012, 01:05:41 | Translate post to: ... (Click for more languages)

pune niste poze gen la "talente, glyphe etc", explica ce e de explicat modificari suferite in cata, ar arata mai estetic. Ai putea face o lista pentru inceput cu BIS-items sa contina(iteme pe rep,epice etc).. oricum bafta.
0 0
  
Ca7alynn

[PvE Addicted]

Post Posted: 02-01-2012, 21:37:37 | Translate post to: ... (Click for more languages)

thanks sper ca seara asta termin
0 0
  
Ca7alynn

[PvE Addicted]

Post Posted: 03-01-2012, 01:39:29 | Translate post to: ... (Click for more languages)

mda browseru a cazut cand mai aveam inca 3 cuvinte de scris smf
0 0
  
Burton

[Freakazoid]

Post Posted: 03-01-2012, 01:44:18 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Quote:
3.Stats + Caps

In ordinea crescatoare a importantei : Intellect > Hit ( 1742 ; 17% ) > Haste > Crit > Mastery > Spirit


Din cate stiu eu Hit 17% > orice alt stat , valabil pentru orice clasa.
0 0
  
Ca7alynn

[PvE Addicted]

Post Posted: 03-01-2012, 02:51:04 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Edited uitativa cum arata acum
0 0
  
Silenz

[MindControled]

Post Posted: 03-01-2012, 14:27:21 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Ca7alynn wrote:
Edited uitativa cum arata acum

Arata foarte urat.

Pune si tu capitolele cu
Code:
[center] [/center]


Iar la pictogramele alea de la mancare si gems da si tu un resize in paint la 16x16 pixeli.
0 0
  
Ca7alynn

[PvE Addicted]

Post Posted: 03-01-2012, 18:16:44 | Translate post to: ... (Click for more languages)

multumesc de ajutor ! acum ?-
0 0
  
x FreeMan x

[Mentally Stable]

Post Posted: 03-01-2012, 22:29:43 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Nice.thx
0 0
  
Ca7alynn

[PvE Addicted]

Post Posted: 06-01-2012, 19:41:24 | Translate post to: ... (Click for more languages)

come on uitativa la noul look spunetimi unde am gresit si ce mai pot sa fac
0 0
  
underlinE

[Maniac]

Post Posted: 11-01-2012, 15:26:21 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Ca7alynn wrote:
come on uitativa la noul look spunetimi unde am gresit si ce mai pot sa fac

sachimba culoarea aia de albastru devine obositor si greu de citit -
0 0
  
Ca7alynn

[PvE Addicted]

Post Posted: 13-01-2012, 14:29:20 | Translate post to: ... (Click for more languages)

underlinE wrote:
Ca7alynn wrote:
come on uitativa la noul look spunetimi unde am gresit si ce mai pot sa fac

sachimba culoarea aia de albastru devine obositor si greu de citit -

Edited , multumesc !
0 0
  

  Topic locked


Topic is closed, you cannot post any messages in it anymore
 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> WoW Freakz - MoP -> Tutorials / guides made by forum users -> Cataclysm  


The time now is 24-04-2018, 20:56:42
Copyright info

Based on phpBB ro/com

 
 
 

I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x