User
Pass
2FA
 
 

10 pasi pentru a reduce lagul pe server !

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Cos de Gunoi -> Trash
Show only staff posts
Author Message13059
Hidden

[Very Important Person]



Status: Offline
(since 25-01-2009 22:13)
Joined: 15 Nov 2006
Posts: 3391, Topics: 172
Location: Universul meu interior

Reputation: 440.7
Votes: 48

Post Posted: 09-05-2007, 14:19:14 | Translate post to: ... (Click for more languages)

- Pasul 1 - Primul dintre Pasi ar fi ca server-ul sa aiba prioritate
"Realtime"
- Porniti server-ul, apasati CTRL+ALT+DEL, dati la Processes, cautati
hlds.exe in acea lista, dupa ce-l gasiti, dati click dreapta pe el, Set
Priority -> Realtime


- Pasul 2 - Al doilea pas ar fi urmatorul:
- Va duceti in folderul cu hlds.exe(de unde dati drumu la server),
faceti un schorcut la hlds.exe, apoi veti gasi in acelasi folder inca un
fisier de genul "Shortcut to hlds" ; Dati click dreapta pe acesta,
apasati Proprietes iar in primul rand aveti Target, iar acolo aveti ceva de
forma HDD:\location\hlds.exe .
In continuare adaugi : -console -game cstrike -pingboost 3 +sys_ticrate
1000 +heapsize 250000 +maxplayers 20 +map de_nuke. Puteti sa mai
adaugati ce vreti in functie de server, ceva de genu -nomaster, -insecure
etc, astea nu influenteaza lagul.


- Pasul 3 - Al treilea pas ar fi sa puneti un HL Booster.
- Mai intai downloadati de aici sau aici un hl booster. Am ales
versiunea 1.46 deoarece am considerat eu ca este cea mai buna versiune, cea
mai stabila si care ajuta cel mai mult la server; chiar am facut si
cateva teste.
- Instalare : Dupa ce downloadati arhiva, extrageti oriunde pe HDD, de
exemplu pe desktop. Dupa ce ati extras, vezi gasi in folder un fisier
cu numele booster_mm.dll . Faceti un folder unde aveti server-ul in
folderul addons cu numele de booster dupa care puneti acel dll
booster_mm.dll. Mai departe intrati in fisierul plugins.ini care este situat in
\addons\metamod\ si adaugi linia: win32 addons/booster/booster_mm.dll


- Pasul 4 - Pasul 4 se este valabil pentru schimbarea mai rapida a
hartii:
- Intrati in folderul cstrike unde aveti instalat server-ul, si cautati
fisierul custom.hpk . Il stergeti definitiv


- Pasul 5 - Pasul 5 ar fi sa folositi un script pentru rate-uri:
Code:


alias "dslow" "sv_minrate 2500;sv_maxrate 2500;sv_minupdaterate
5;sv_maxupdaterate 5;echo dead slow"
alias "vslow" "sv_minrate 3500;sv_maxrate 3500;sv_minupdaterate
13;sv_maxupdaterate 13;echo very slow"
alias "slow" "sv_minrate 3500;sv_maxrate 5000;sv_minupdaterate
14;sv_maxupdaterate 14;echo slow"
alias "norm" "sv_minrate 3500;sv_maxrate 7500;sv_minupdaterate
15;sv_maxupdaterate 15;echo normal"
alias "fast" "sv_minrate 3500;sv_maxrate 9999;sv_minupdaterate
20;sv_maxupdaterate 20;echo fast"
alias "vfast" "sv_minrate 3500;sv_maxrate 20000;sv_minupdaterate
20;sv_maxupdaterate 60;echo LAN fast"

alias "rates" "sv_minrate;sv_maxrate;sv_minupdaterate;sv_maxupdaterate"


Adaugati acest script in fisierul server.cfg din folderul cstrike unde
aveti instalat server-ul.
Folosire : Dupa ce porniti server-ul scrieti in consola ce setare
vreti, in functie de internetul pe care il aveti si in functie de
calculatorul pe care tineti server . De exemplu daca aveti un server pe lan
scrieti in consola vfast sau daca aveti un server pe care sunt jucatori din
aceiasi retea puteti folosi fast sau norm . Puteti accesa acest script
si prin "rcon" in functie de cum variaza lagul pe server. Sa nu aveti
nici o setare despre rate-uri in server.cfg, listenserver.cfg, game.cfg,
settings.cfg, amx.cfg etc.


- Pasul 6 - Pasul 6 se refera la cateva setari pe care trebuie sa le
adaugi la server.
- Aveti urmatoare setari:
Code:

log off
sv_logbans 0
sv_logecho 0
sv_logfile 0
sv_log_onefile 0
mp_logmessages 0
mp_logdetail 0
sv_unlag 1
sv_maxunlag .1
fps_max 600


Aceste setari le adaugati in server.cfg .


- Pasul 7 - Pasul 7 se refera la cateva setari pe care ar trebuie sa le
folositi in functie de ce tip de internet aveti.
Code:

// Modem 56k //
rate 5000
sv_rate 5500
sv_cmdrate 40
sv_cmdbackup 2
sv_updaterate 45
mp_resend 2
sv_dlmax 40
mp_decals 50
 



Code:

// 128k //
rate 10000
sv_rate 10000
sv_cmdrate 60
sv_cmdbackup 3
mp_updaterate 60
sv_resend 2
sv_dlmax 100
mp_decals 100 
 


Code:

// 256k //
rate 12000
sv_rate 12000
sv_cmdrate 101
sv_cmdbackup 4
sv_updaterate 101
sv_resend 3
mp_dlmax 256
mp_decals 100
 



Code:

// 512k //
rate 15000
sv_rate 15000
sv_cmdrate 80
sv_cmdbackup 4
mp_updaterate 45
sv_resend 3
mp_dlmax 400
mp_decals 100 
 


Code:

// 1024k //
rate 20000
sv_rate 20000
sv_cmdrate 80
sv_cmdbackup 6
mp_updaterate 80
sv_resend 6
mp_dlmax 800
mp_decals 300 
 


Code:

// 2048K //
rate 25000
sv_rate 25000
sv_cmdrate 101
sv_cmdbackup 6
sv_updaterate 101
sv_resend 6
 


Code:
 
// DSL High //
rate "12001.000521"
sv_rate "9999"
sv_latency "-21.000521"
sv_updaterate "160"
sv_cmdrate "40"
mp_resend "2"
mp_cmdbackup "2"
sv_dlmax "768"
ex_interp "0.01"
ex_extrapmax "10" 
 


Code:

// DSL Low //
rate "9001.000521"
sv_rate "9999"
mp_latency "-51.000521"
mp_updaterate "67"
sv_cmdrate "40"
sv_resend "2.5"
mp_cmdbackup "51"
mp_dlmax "512"
ex_interp "0.05"
ex_extrapmax "4"
cl_dlmax 800
mp_decals 300
 


Code:

// qDSL //
rate "15001.000521"
cl_rate "9999"
cl_latency "-16.000521"
cl_updaterate "101"
cl_cmdrate "400"
cl_resend "1.5"
cl_cmdbackup "2"
cl_dlmax "1024"
ex_interp "0.01"
ex_extrapmax "10" 
 


Aceste setari le adaugati in server.cfg, dar nu pe toate ! puneti pe
care credeti ca aveti nevoie



- Pasul 8 -
In pasul 8 veti afla despre cateva setari la windows:
- Da-ti Click dreapta pe My Computer, apasati Proprietes, apasati sus
la Advanced, iar in chenarul cu Performance apasati Settings si faceti
ca in imaginea de mai jos:



- Pasul 9 - Despre optimizarea unor procese, dezactivarea celor care
consuma degeaba
- Apasati pe butonul Start, dati la Run... si in chenarul care va
aparea scrieti regedit. apoi apasati pe [+] de la HKEY_LOCAL_MACHINE, apoi
apasati pe [+] de la SYSTEM, mai departe apasati pe [+] de la
CurrentControlSet, apoi apasati pe [+] de la Control, apoi pe [+] de la Session
Manager si apoi apasati pe Memory Management ; In dreapta va aparea o
lista cu cativa registri.
Apasati dublu click pe DisablePagingExecutive si la Value data:
schimbati din 0 in 1
- Ca sa opriti din procesele care merg degeaba faceti urmatoarele:
Apasati pe Start, apoi apasati pe Run.. si scrieti in chenarul care va
aparea msconfig . Dupa ce va aparea o fereastra, dati sus la Services
si dezbifati de nu va trebuie . De asemenea mai apasati sus la Startup
si dezbifati ce credeti ca nu va trebuie

- Pasul 10 -
- Click pe butonul Start, apasati la Run.., apoi scrieti in chenarul
care va aparea gpedit.msc . Mai departe sub Computer Configuration
apasati pe [+] de la Administrative Templates, apoi pe [+] de la Network, mai
departe apasaitipe QoS Packet Scheduler si va aparea o lista in dreapta
unde puteti face cateva setari . Apasati dublu click pe Limit
reservable bandwith, apoi bifati pe Enabled si la Bandwith limit schimbati din
20 % la 0% . Apoi dati Apply si apoi OK .

ATENTIE : Nu este obligatoriu sa urmati toti pasii, faceti doar cei de
care credeti ca aveti nevoie ;

* Nu imi asum nici un risc daca patiti ceva la p.c respectiv server
desi nu are ce sa se intampla, dar poate din greseala mai modificati si
alceva si o sa dati vina pe mine .

Trimis de:UnDeaD
Autor:Samurai


...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin, mi le asum, dar la scoala sa stiti ca tot nu ma duc!



Last edited by Hidden on 12-06-2007, 14:03:56; edited 1 time in total
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
DarkSider

[Mentally Stable]



Status: Offline
(since 13-08-2010 19:58)
Joined: 01 Aug 2006
Posts: 347, Topics: 28
Location: Iasi

Reputation: 120.8
Votes: 4

 
Post Posted: 12-06-2007, 11:52:05 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Hidden te rog sa adaugi la sfarsit:


Autor: SAMURAI.

Nu e facut de UnDeaD.

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
Hidden

[Very Important Person]



Status: Offline
(since 25-01-2009 22:13)
Joined: 15 Nov 2006
Posts: 3391, Topics: 172
Location: Universul meu interior

Reputation: 440.7
Votes: 48

Post Posted: 12-06-2007, 14:03:24 | Translate post to: ... (Click for more languages)

nu e facut de undead,e trimis de el,nu se vede ce am scris?
thou..am pus autorul,dar sursa nu e nevoie -


...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin, mi le asum, dar la scoala sa stiti ca tot nu ma duc!

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
mishu

[Mentally Stable]



Status: Offline
(since 06-07-2012 03:37)
Joined: 25 Mar 2007
Posts: 396, Topics: 34
Location: Pantelimon

Reputation: 331.7
Votes: 7

 
Post Posted: 17-06-2007, 19:23:24 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Am o intrebare, daca bag ast in server.cfg
Quote:
log off
sv_logbans 0
sv_logecho 0
sv_logfile 0
sv_log_onefile 0
mp_logmessages 0
mp_logdetail 0
sv_unlag 1
sv_maxunlag .1
mai mere psychostats?

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
Gh0sT-

[Mentally Stable]



Status: Offline
(since 11-06-2008 12:21)
Joined: 20 Jan 2007
Posts: 92, Topics: 6
Location: Outland-Hellfire Peninsula

Reputation: 98.9
Votes: 5

Post Posted: 17-06-2007, 20:13:26 | Translate post to: ... (Click for more languages)

nu, nu mai mere, trebuie sa pui "log on" -

:dance: WoW :crazy2: WoW :crazy2: WoW :dance:

Dragon-Human-Rouge-Lvl 70
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
coder

[Mentally Stable]



Status: Offline
(since 24-06-2007 03:22)
Joined: 09 May 2007
Posts: 7, Topics: None
Location: United Kingdom

Reputation: 89.5
Votes: 4

Post Posted: 24-06-2007, 03:14:19 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Mda.. ce se vede nici de SAMURAI nu este facut cu cei 10 pasi , este luat de pe alte site-uri ce i s-a parut lui ca ar fi bine pentru pasi lui, primi 2 "pasi" cu realtime si boosteru ajuta ceva dar restu e nul ,daca nu ai NET bun tot lag ai:)
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
RTYUI

[Mentally Stable]



Status: Offline
(since 04-08-2019 23:00)
Joined: 20 Jul 2006
Posts: 300, Topics: 22
Location: buchareST

Reputation: 613.9
Votes: 19

 
Post Posted: 04-08-2007, 11:05:17 | Translate post to: ... (Click for more languages)

asta este pentru win .. dar pt linux exista asa ceva? caut de ceva vreme neste chestii dar nu gasesc sau nu am descoperit inca cum se face..

i'm BACK !


0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
RockeT
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 08-08-2007 12:05)
Joined: 21 Apr 2007
Posts: 404, Topics: 45
Location: <-=[Craiova]=>

Reputation: 92.9
Votes: 5

 
Post Posted: 04-08-2007, 13:05:44 | Translate post to: ... (Click for more languages)

pana si admini pot primi warn...rty nu trebea sa deschizi un topic nou Sigh
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
rilley

[Mentally Stable]



Status: Offline
(since 04-10-2008 21:28)
Joined: 07 Oct 2007
Posts: 52, Topics: 11
Location: Root@localhost

Reputation: 91.3
Votes: 4

Post Posted: 13-10-2007, 11:30:35 | Translate post to: ... (Click for more languages)

bine ca ai uitat sa copiezi si linkurile:))) las ca caut altundeva
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
michael-boss

[Mentally Stable]



Status: Offline
(since 25-07-2008 00:24)
Joined: 25 Jan 2008
Posts: 37, Topics: 9
Location: romania

Reputation: 91.6
Votes: 4

 
Post Posted: 30-01-2008, 00:23:51 | Translate post to: ... (Click for more languages)

MS mult mult mult caut demul asa ceva acuma pot sa joc insfarsit pe sv meu ms mult

SDMSAMDDMSADMSADSMDSAGDHF
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
Cybernetyc

[Mentally Stable]



Status: Offline
(since 29-06-2009 11:38)
Joined: 28 Feb 2008
Posts: 44, Topics: 14
Location: Baia Mare

Reputation: 99.2
Votes: 4

 
Post Posted: 28-02-2008, 18:45:26 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Quote:

- Pasul 1 - Primul dintre Pasi ar fi ca server-ul sa aiba prioritate
"Realtime"
- Porniti server-ul, apasati CTRL+ALT+DEL, dati la Processes, cautati
hlds.exe in acea lista, dupa ce-l gasiti, dati click dreapta pe el, Set
Priority -> Realtime


Primul pas iti cam face varza procesorul .. face overclock direct din GUI , nu mai trebuie sa maresti din bios ca practic o maresti de aici .. si fara sati dai seama , adica multi nu stiu asta .. si fara sati dai seama iti strici procesorul ...


Cheia e la mine , iti zic io` !
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
Shocker

[Freakz owner]



Status: Offline
(online 14 hours ago)
Joined: Momentul zero
Posts: 33984, Topics: 1355
Location: localhost

Reputation: 6443.9
Votes: 825

   
Post Posted: 28-02-2008, 21:33:32 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Nu chiar, nu face overclock, nu afecteaza cu absolut nimic procesorul.
Fiecare aplicatie are propriile thread-uri (fire de executie), pentru a putea executa mai multe instructiuni simultan (aparent).

Exista un thread scheduler al sistemului de operare care se ocupa de aceste thread-uri, avand grija ca fieare sa se execute si sa para ca totul se intampla simultan. (le ia pe rand si le lasa sa se execute timp de cateva milisecunde, schimband apoi la urmatorul, si tot asa).

Fiecare thread are un set de proprietati printre care "prioritatea". Cu cat prioritatea este mai mare, cu atat acel thread este lasat sa se execute mai mult si mai des.

Daca tu pui Realtime (cea mai mare prioritate posibila), thread schedulerul o sa execute in mare parte doar thread-ul respectiv (daca are ce sa execute, in caz ca nu e idle), iar celelalte nu se mai executa, nici chiar anumite operatii ale sistemului de operare, astfel putandu-se observa blocari ale mouse-ului, sunetelor, etc.


FREAKZ COMMUNITY @ Facebook
WOW FREAKZ @ Facebook
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
ion

[prin vacante]



Status: Offline
(since 10-12-2018 12:49)
Joined: 30 Jan 2008
Posts: 7503, Topics: 333
Location: Romania

Reputation: 1770.2
Votes: 191

 
Post Posted: 28-02-2008, 22:27:37 | Translate post to: ... (Click for more languages)

apropo de prioritati... am incercat de 2 ori sa setez la hl.exe "Realtime" si, efectiv, mi s-a blocat calculatorul ... nici cu CTRL+ALT+DELETE n-am reusit sa inchid aplicatia.
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
Cybernetyc

[Mentally Stable]



Status: Offline
(since 29-06-2009 11:38)
Joined: 28 Feb 2008
Posts: 44, Topics: 14
Location: Baia Mare

Reputation: 99.2
Votes: 4

 
Post Posted: 28-02-2008, 23:07:25 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Ion[km5] wrote:
apropo de prioritati... am incercat de 2 ori sa setez la hl.exe "Realtime" si, efectiv, mi s-a blocat calculatorul ... nici cu CTRL+ALT+DELETE n-am reusit sa inchid aplicatia.


asta inseamna ca iti "ingheata" ecranul .. la asta ma refeream ca iti strica procesorul ..


Cheia e la mine , iti zic io` !
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Cos de Gunoi -> Trash  


The time now is 19-11-2019, 09:07:56
Copyright info

Based on phpBB ro/com

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x